Ne vedem in alta parte…

cotroceni

De cateva zile auzim aceasta fraza in spatiul public tot mai des. Dar sa luam evenimentele de la momentul unde ele se afla acum. Adica de la evitarea desemnarii premierului de catre Presedintele Iohannis. Dupa nominalizarea surpriza facuta de PSD+ALDE a doamnei Shhaideh pentru functia de PrimMinistru  scenariul continua conform planului :

Iohannis a amanat desemnarea doamnei Shhaideh pentru a castiga timp: sa o convinga sa renunte ori sa gaseasca elemente despre ea sau familia ei care sa-l poata ajuta sa respinga propunerea.In urmatoarele zile trusturile de presa apropiate vor incepe “investigatii”.Pentru respingere vor fi invocate “motive de siguranta nationala”. Invocand asta nu va fi nevoit sa dea nici o explicatia asupra deciziei.Aici apare adevarata strategie …dar nu a lui Iohannis ci a PSD-ului.

Este stiut ca in astfel de momente fiecare partid are solutii de criza pentru toate scenariile posibile ce apar in urma evenimentelor.Sigur PSD atunci cand a facut nominalizarea a avut in calcul toate scenariile de lucru.Toate momentele de pana acum merg spre faptul ca Iohannis nici dupa sarbatori nu va desemna persoana nominalizata si am scris mai sus motivele ce le va invoca. Iohannis incerca  sa schimbe rezultatul alegerilor …trage de timp si amana desemnarea sperand ca poate da de “fugarul” Ghita care sa “il dea pe Dragnea” …Iohannis  de data aceasta nu va avea sprijinul partenerilor externi  :America nu va interveni pentru ca Iohannis era conexat la administratia Obama-Hillary …acum este administratia Trump…care oricum inca se formeaza nici ea nu este complet functionala. Din Europa sprjinul nu mai poate veni din partea  Marea Britanie pentru ca e cu Brexitul, Franta e cu alegerea lui Fillon, Italia e cu …o criza politica acuta si Merkel …cred ca are multe pe cap acum … Deci Iohannis va fi acum fara sprijin international… Iar daca nu va nominaliza un cetatean de alta etnie reactiile oficialilor occidentali in contextual actual vor fi extrem de rezervate …ele oricum erau atente la evolutia evenimentelor de la noi din tara  dupa demisia sefului S.I.E .de acum cateva luni. In acest context parlamentul va demara procedura de suspendare …au suficienta majoritate in camerele reunite ca sa se vada cu Iohannis…in alta parte

Conform legii Presedinte Interimar va fi Tariceanu care o va desemna tot pe…Doamna Shhaideh…Nu va fi o alta nominalizare pentru ca doamna este un om de incredere, care nu  tradeaza,.Domna  Shhaideh va face guvernul , se va aproba bugetul, parlamentul va audia Ministrii in comisii …in 30 de zile se va organiza referendum pentru demiterea presedintelui unde de data asta va aduceti aminte va fi nevoie  doar de jumatate plus unul din votul celor prezenti la urne.Nu uitati ca PSD are acum 45 %…Este foarte posibil ca in primavara sa avem alegeri prezidentiale anticipate. Sau Iohannis face doua nominalizari pe care parlamentul le refuza jucand cartea dizolvarii parlamentului si se ajunge astfel la anticipate parlamentare…doar ca de data asta „valul de emotie” a fost realizat prin specularea valorilor traditionale la roman adica ortodoxia…Dragnea simtind ca are 45% in spate va merge la anticipate relaxat numai ca acum cei care nu au iesit la vot vor veni sa voteze impotriva „musulmanilor” pentru ca tara „e in pericol”…Iata cele 2 planuri in 2 pasi…Deci iata ce inseamna  “Ne vedem in alta parte”…acum sau…mai tarziu .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.