Vorbesc cu voi cei care stiti sa ascultati… sa auziti… Vorbesc cu voi cei care inca va pastrati sufletul frumos.

4x9f3gh8-1354751451

An dupa an din calendar rupem cate o fila la fiecare sfarsit de luna. Mereu ajungem sa ne intrebam „de ce?” si „cum ar fi fost, daca…”. Nu cred in regrete tarzii si nu vreau sa invat sa le cred. Stiu ca intr-o zi voi putea povesti sau scrie tot ce se ascunde si se acumuleaza acolo printre ganduri. In viata traim tot felul de zile si ajungem sa cunoastem tot felul de oameni. Unii buni si de nadejde, altii suspiciosi si haini la suflet. Nu noi ii alegem pe cei pe care-i lasam sa ne calce si in suflet. Dar si „a calca in suflet” se poate face diferit. Unii iti sadesc flori, sub forma de clipe frumoase si amintiri dragi, altii intra in sufletul tau si rup garduri si scuipa pe jos, insemnand tradari si mistuiri de vise.

Multe poate trai un om, cand calendarul unui an contine 12 file cu 365 de zile? De multe ori e de ajuns o zi dintr-un decembrie, ca in fiecare an sa ajungi sa te trezesti si fara sa vrei, fara sa existe vreun indiciu, fara sa te fi gandit sau provocat, iti dai seama ca azi e ziua “x “decembrie. Iar e acel “x” decembrie… acum cativa ani mi-a adus sau mi-a luat…
Sunt zile cand nu-mi place de mine si de gandurile pe care le nasc si le dezvolt in mintea-mi obosita. Si-atunci, in astfel de zile, fara sa vreau si sa pot face ceva, aleg sa tac. Dar astazi nu este acea zi asa ca vorbesc… Vorbesc cu voi cei care stiti sa ascultati… sa auziti… Vorbesc cu voi cei care inca va pastrati sufletul frumos.

Oamenii din viata noastra sunt cei pe care-i alegem noi si de care suntem alesi. E foarte greu sa-ti imaginezi ca intr-o zi s-ar putea intampla sa vrei sa vorbesti si sa nu poti suna pe nimeni. Si asta doar din motivul ca nu mai crezi in cineva, ca altcineva te-a dezamagit sau ca pur si simplu nu stii cine te-ar putea asculta. Viata si intamplarile ei mi-au demonstrat ca in orice clipa, orice om pe care-l credeam aproape, sau drag, sau unic, sau strain, sau de neinteles, sau misterios, sau tacut, sau egoist – se poate pozitiona in capatul extrem.
Brusc acel om din drag – devine neplacut, din misterios devine deschis si previzibil, din „al tau” se transforma in „al nostru”…

Pentru mine, astazi, conteaza foarte mult parerea si cuvantul unui om. Si nu e vorba de mama mea – pentru ca ea oricum nu ma va dezamagi niciodata.
Cred ca cel mai important pe lumea asta e sa fii impacat cu tine insuti si cu tot ce alegi sa ai alaturi. Si sa existe un om, aparent strain, care intr-un miez de zi sa-ti arate telefonul mobil din care sa vezi ca in anumite zile, primul apel de iesire a fost catre numarul tau. Pentru ca stia foarte bine ca tu nu mai ai nevoie de minuni… stia ca pentru tine conteaza omul cu sufletul lui curat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.