ROMANUL decis sa-si paraseasca tara pentru ca nepotismul si cumetria au devenit punctele cele mai importante din CV…

caut

Romanul a decis sa plece pentru ca nu se mai simte ca acasa in tara lui. A decis sa plece pentru ca nu mai este sigur de ceea ce va fi maine. Lipsa sigurantei si stabilitatii au fost cele care si-au pus amprenta putin cite putin. Romanul a decis sa duca o alta viata, o viata in care vrea sa traiasca intr-o alta societate care sa-i ofere respect, o societate sanatoasa, caci a lui, acum, asa cum arata , este una bolnava si putreda. Saracul Roman a obosit sa tot astepte o schimbare, avand speranta ca poate intr-o zi vor veni altii la putere si vor face ceva pentru el. Au venit, au plecat, multi din ei  aceasi… doar cu alte nume, toti au furat, toti au pus pe primul plan propria persoana, cumetria si nepotismul…Dupa toate astea Romanul a decis sa plece pentru ca nu mai suporta coruptia. El nu mai vrea sa mearga la medic pentru a fi tratat, iar ca sa-i atraga atentia cuvenita, trebuie sa-i dea mita lui …Hipocrat.  Nu mai vrea sa fie oprit de politie si astia  sa caute un motiv, un motiv neintemeiat doar pentru a cere spaga…  Nu vrea sa mai platesca unui profesor pentru o nota mai mare. Romanul nu mai vrea ca prostii sa ajunga medici, judecatori, parlamentari iar apoi, ei sa-si bata joc de el.  ROMANUL  decis sa-si paraseasca tara pentru ca nepotismul si cumetria au devenit punctele cele mai importante din CV-ul unui om . El spera ca intr-o zi in tara unde el a trait se va pune accent pe calitatile si abilitatile unui om si se va investi in cei tineri. A decis sa plece pentru ca acasa, in ROMANIA este imposibil sa supravietuiesti fara ajutorul parintilor. Cum poate un tinar dupa facultate sa-si duca viata, sa intemeieze o familie, sa-si faca o casa, sa creasca un copil…, cu un salariul de 300 de Euro? El a decis sa plece pentru ca a obosit sa vada cum oamenii se chinuie sa stringa bani pentru o vacanta, pentru o masina si ani intregi pentru o casa.

Nu vreau sa critic sau sa judec pe cineva dar cand Romanii pleaca din tara lasa in urma  multi oameni dragi sufletului , am cunoscut multi oameni frumosi si destepti la chip si suflet care incearca sa schimbe lucrurile in tarisoara noastra. Noi Romanii, sintem un popor frumos si destept, dar nu stim a cere sa ne fie respectate drepturile, caci nici macar nu le cunoastem. Trebuie sa invatam a lupta, sa invatam a trai frumos.

Romanul a decis sa plece… el spera ca nu a decis prea tirziu…Pacat de sufletele lor care plang dupa sufletele noastre …a celor ramasi acasa.

Un gând despre “ROMANUL decis sa-si paraseasca tara pentru ca nepotismul si cumetria au devenit punctele cele mai importante din CV…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.