U.D.M.R cere Ardealul …noi le dam…

 

snapshotOficial nu pot sa spun ca sunt cel mai mare patriot sau pe undeva pe acolo sigur sunt unii mult mai patrioti decat mine, Imi iubesc tara, insa nu sunt de acord ca privim si stam cu mainile in san de zeci de ani.

Covasna, cu Resedinta de judet la Sfantu Gheorghe, este populat in mare parte de sasi, secui si… bozgori, DA’ TOT IN ROMANIA E, mananca aceeasi mancare cu noi, respira acelasi aer, merg pe aceleasi drumuri, etc. Logic, nu ar avea ce cauta nume si denumiri unguresti pe strazile din Romania, pana la urma ei sunt la noi in tara si gasesc logic ca noi sa le stim lor limba si nu ei pe’a noastra. Daca este sa folosim aceleasi standard cu placutele bilingve atunci sa avem placate de genul asta si in comunitatea bulgara si in cea lipoveneasca.. etc. Dar de… ei nu sunt la guvernare. Maine, poimaine vom aveam limba lor ca a doua limba oficiala, deja avem ministri unguri, ceea ce iar nu gasesc deloc normal. Daca mergi in acea zona (Harghita, Covasna), un fel de colonie ungureasca, vei auzi foarte putin limba romana, vei fi nevoit sa ceri o paine in limba lor si vei fi privit ciudat cand vorbesti in limba ta de origine.
Revenind, amintesc ca Romania e o tara cu un singur teritoriu, cu o singura limba este un stat indivizibil. Minoritatile trebuie sa se adapteze acolo unde ajung, iar tara de adoptie sa le ofere cateva privilegii (exemple ar fi locurile separate la scoli, facultati, etc plus altele), nu e normal ca o minoritate sa puna monopol pe o anumita regiune, sau sa inceapa peste tot sa urle ca sunt discriminati cand ei sunt niste jigodii. Mai nou au inceput sa puna si afise mari cat capetele lor in care sa ne anunte ca ei strang bani doar pentru comunitatea ungureasca. Pai acesti bani mai nemernicilor sun t din taxele si impozitele adunate pe teritoriul acestei tari, voi aveti acei bani pentru ca munciti si traiti in ROMANIA. Insa asa suntem noi, calariti la noi in tara, calariti peste hotare… oare pana cand? Asa ca daca ungurii cer ardealul atunci sa le oferim Pateul Ardeal
P.S. Daca am folosit un limbaj prea agresiv tin sa spun ca nu-mi pasa, am simtit ca e cel mai natural si explicit mod de a’mi exprima sentimentele, nu spun ca sunt mandru de limbajul folosit, insa nici pe departe nu imi pare rau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.