Romania nu cere de pomana !

BATRINI

Degeaba incerci sa explici unora sau altora ca Romania are nevoie de industrie… Degeaba incerci sa explici facand abstractie de culorile politice… cand vine vorba de politica ne transformam in niste fiinte cu care nu se poate discuta. Fiecare stie o poveste si n-are chef sa auda nici o alta parere. Fiecare e expert. Fiecare detine adevarul. Fiecare e moral… toti politicienii fura, mai putin cel cu care votam noi. Daca spui ceva imediat esti catalogat de “ceilalti” ca esti “pus de altii” si ca faci propaganda… Zic, fara sa fac vreo propaganda, sa-mi scriu parerile aici. Ca or fi reale sau inchipuite, atata m-a dus capul.
Si eu, ca si tine suntem, locuitori ai acestei tari dragi. Aici ne-am nascut, ne-am petrecut copilaria, ne-am facut studiile.De 25 de ani asteptam ca Romania sa redevina acea tara pe picioarele ei, cu economia ei, cu industria ei… Sper si eu sa vad o viziune a oricarui guvern politic ce va conduce, despre refacerea Industriei din aceasta tara. Uite de exemplu eu in vizitele diplomatice economice intreprinse in diverse tari am incercat de fiecare data sa promovez producatori din Romania, dar tot de fiecare data am dat peste interesele concurente ale tarilor care au industrie si si-au dezvoltat-o. Noi ne-am distrus-o .Am devenit doar o tara cu resurse enorme dar de care noi nu beneficiem. E ca si cum la mine in curte cresc an de an caise, cirese dar eu nu le adun si nu fac nimic cu ele, in schimb imi chem vecinul din strainantate sa mi le culeaga, de la mine din curte si sa faca el dulceata, iar eu sa ma multumesc doar sa ma duc la magazinul lui sa-mi cumpar un borcan.La fel se intampla si alte cazuri. Curentul electric il platesc la o companie italiana, aprind becul, iar banii mei pleaca in Italia. Curentul electric produs de aceasta companie italiana este suta la suta romanesc obtinut din resursele acestei tari.
Gazul metan il platesc la o firma franceza ce imi vinde mie gaz metan romanesc. Din nou banii mei pleaca in alta tara… Telefonul, cum deschid gura sa zic ceva la telefon, banii mei zboara din portofel catre tari straine pentru ca nici o firma de telefonie din tara noastra nu este romaneasca.
Cand bag motorina in rezervor… hop am si trimis bani in Austria. Fereasca Dumnezeu de vreun imprumut la banca, iar apoi  platesti dobinzi grele si comisioane catre banci straine fiindca  in afara de CEC, nu mai avem nici o banca romaneasca.
In 25 de ani in industria romaneasca au disparut: fabrici, uzine, combinate, cooperative, sisteme de irigatii si cite altele! Cit mai poate dura o asemenea situatie? Ce fel de tara vom lasa noi mostenire copiilor si nepotilor nostri?! Astazi multi dintre ei cauta de pe acum sa-si faca o situatie prin alte tari.
Nimeni nu cere de pomana. Toata lumea doreste un loc de munca! Fara Industrie autohtona, doar cu consum si servicii si alea livrate de straini vom pieri ca tara si ca neam in citiva ani de zile.
Acestea trebuie sa inceteze si Romania sa-si recapete controlul asupra intregii economii! In caz contrar vom trage apa la toaleta in Romania si vom face plata in strainatate!
Statului roman trebuie si are datoria fata de noi sa ne readuca demnitatea de a muncii in industria tarii noastre. Asa ca vreau si eu sa vad un guvern politic dupa acesti mai bine de 25 de ani care sa aduca Romaniei inapoi industria… Dumnezeu sa le lumineze mintea!…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.