Maia Sandu daca nu te mobilizezi pentru turul 2…”Bazaru-i mort” pentru calea Europeana a Moldovei !

chisinau_moldoveni_in_strada

Am urmarit cu atentie evenimentele acestor alegeri din Republica Moldova.Am vazut moldovenii care au facut cozi imense ca sa voteze. Unii au trecut pe la sectia de vot in drum spre nunta. Altii au zburat cu doua avioane… Si chiar ma bucur pentru ca si-au facut datoria de cetatean.Dar am”chicat pe busi”cand am vazut rezultatele…Adica au votat doar batranii si rusii sa inteleg ?In Republica Moldova nu mai exista generatii care mai vor si altceva decat secera si ciocanul ?

Din pacate duminica am vazut toti cum un realism dureros a luat locul euforiei eurocentrice care părea că pusese stăpânire pe Republica Moldova .Fratilor Moldoveni ar fi pacat si trist sa vedem ca peste doua saptamani tot asa lipsiti de mobilizare la vot o sa ramaneti.

Singura modalitate dupa parerea mea este ca Maia Sandu trebuie să vină cu un discurs care să capteze electoratul pe viziuni geostrategice. Dacă nu va reuși să-și crească baza de votare, dar să nu și-o piardă pe cea inițială, atunci Maia Sandu, din păcate, nu are o șansă în fața lui Igor Dodon .

E adevarat ca Igor Dodon are asa mari sanse sa devina președintele Republicii Moldova, pentru că  aia asa zisi proeuropeni au furat banii la sacosa ca ultimii gainari. Pe Maia o vor vota mulți, dar nu destui.Dar să nu uităm,ca Dodon are lesă la gât.Cu Dodon președinte, se vor deteriora relațiile cu UE, cu Ucraina, cu România . Poporul Moldovan trebuie sa uite de miliard,  de instigarea la ură interetnică și de alte prostii îndrugate de președintele Dodon. Poporul Moldovan trebuie să fie pregătit pentru un drum mai lung.

Peste doua saptamani fratilor Moldoveni  e obligatoriu sa iesiti la vot  si nu doar sa va ” stuchiti “  pe facebook si va scoateti din frienzi. Tinerii sa nu fie lenosi, sa nu stea in baruri, sa iasa sa voteze ,sa isi aleaga viitorul si abia apoi sa scrie pe facebook ca : Tăt îi băţ .

Absolut nimeni nu va putea face absolut nimic atât timp cât voi nu o  cereti prin vot.Asa ca aceste rezultate de duminica sa nu va lase “chicati pe busi”pentru ca inca “bazaru’ nu’i mort”.

Peste 2 saptamani Dodon trebuie sa fie trist si sa spuna : deamu aişi îi pizdeţ, totu-i iasna nu’s presedinte…

P.S.  Mic dictionar de expresii Moldovenesti :

-A chica pe buşi · a fi uimit

-Bazaru-i mort · discuţia e încheiată

-Tăt îi băţ · totul este conform asteptărilor

-Deamu aişi îi pizdeţ, totu-i iasna · totul este clar, nu mai exista nici o speranţă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.