Ne ascundem in salonul confortabil al indiferentei uitand sa ajutam

137197_indiferenta
Atacuri teroriste,  Violente fizice, verbale, Neintelegeri fara sfarsit, Batalia pentru putere… Toate acestea distrug orice tara. Dar toate acestea sunt triumful indiferentei. Aceasta Indiferenta care ne tine incremeniti ca niste statui ne mana sa nu facem nimic. Cersetorul care ramane cersetor toata viata, un caz social ce nu are are parte de atentia noastra pentru ca suntem indiferenti. Nu ajutam o batranica ce nu poate urca scarile, pentru ca suntem cuprinsi adanc de indiferenta si trecem nepasatori pe langa oameni aflati la nevoie. Nu suntem saritori in a ne ajuta prietenii si primim indiferenta in viata noastra ca pe un lucru normal. Stim ca in Romania copii sunt abuzati si nu facem nimic.. iar castiga indiferenta. Stim ca sunt taiate padurile, iar relieful se deterioreaza pe zi ce trece si nu facem nimic. Stim ca in spitalele din Romania te duci sanatos si pleci bolnav plin de bacterii, dar tot nu facem nimic. In fiecare zi spunem ca suntem nemultumiti de cei care ne conduc dar, la fiecare 4 ani tot indiferenta castiga. In fiecare clipa, in fiecare zi cand noi nu ne implicam sa schimbam ceva… castiga indiferenta.
In toti acesti ani in care aceasta tara asta incearca sa-si regaseasca valorile si empatia , am vazut multe necazuri. Intr-o zi am ajuns in spital, si am intrebat o batranica, Pentru ce esti aici mamaie?” la care ea mi-a raspuns cu lacrimi in ochi: Am venit de la tara si nimeni nu ma ajuta pe MINE, maica… nu ma simt bine… Mi-au dat lacrimile, multi dintre noi avem nevoie de ajutor… Ne ascundem in saloanele indiferentei uitand sa ajutam sa ne implicam. In fiecare zi cineva are nevoie de ajutor sa rada, sa-si indeplineasca dorintele, visurile. Mereu exista langa noi cineva care are nevoie de ajutor sa vrea sa povesteasca despre sperantele si dezamagirile ce-l framanta. Avem nevoie de ajutor sa ne ajutam…
Toate acestea au ecou doar in mintile noastre, dar nu acolo simtim indiferenta. Schimbarea vine din inima, eu refuz sa cred ca acest popor si-a pierdut inima. Intotdeauna am sa refuz sa cred ca acest popor va ramane nemiscat ca o testoasa batrina si precauta… Nu accepti sa te schimbi? Si simti ca ai triumfat? Pentru ca esti diferit? Ai dreptate e triumf dar, nu esti deloc diferit de toti ceilalti care stau nemiscati si indiferenti. Nu e triumful tau, e triumful INDIFERENTEI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.