„Doamna” educatoare stiti ca acel copil are si suflet ?

Astazi am ramas socat cand am auzit explicatiile  educatoarei din Vrancea care si-a batut si injurat elevii. Superiorii spun ca nu o pot inlatura de la clasa pana cand ancheta declansata de ei nu va fi finalizata.Am senzatia ca traim un roman de Kafka.Hai nu pe bune !!! …nu o puteti înlătura decat după anchetă ? Domnilor sefi din învățământ dar de suspendare nu ati auzit ?

Dar sa revenim la aceasta educatoare Mihaela Ciornea si sa fim atenti ce ne spune: “Mi-am iesit din fire, m-am scapat! Toti copiii care nu ma asculta devin urati, urati! Au niste fete inchise. Nu tip la ei, tip la toata lumea ca nu ma aud.”

Domnule Inspector Scolar General domnia voastră urmăriți subiectul sau ati ațipit in biroul dvs luxos ? Aceasta femeie are explicatii incoerente care tin de psihiatrie…”Toti copiii care nu ma asculta devin urati!” acesta este raspunsul halucinant dat de educatoarea din Vrancea …sigur e verificată de psihiatru ?

Doamna Educatoare eu inteleg ca de la o vârstă incolo e greu, sa apreciezi si sa respecti sufletele astea crude de copilasi care ti se perinda prin fata ochilor, dar respectul nu inseamna sa stai drepti in fata cuiva, asa cum te-ai obisnuit tu sa il primesti, sinonim cu frica.Respectul fata de copii pe care pretinzi ca-i educi poate lua deseori forma unei incurajari, a unor vorbe blande si calde.Poate lua forma intelegerii ca, dincolo de sistemul asta invechit si neempatic caruia ii cad prada generatii dupa generatii de elevi, un OM aflat la inceput de drum in viata poate invata si altfel, isi poate canaliza potentialul – validat in mod incontestabil, de altfel, de sute de mii de oameni – si altfel nu cu frica de pumn.

“Doamna”, respecta-ti copii ! Altfel, cea mai mare uscatura din clasele la care predai esti chiar dumneata.”Doamna” educatoare știți că acei copii au și suflet? Știți, doamna educatoare că timpul petrecut cu acei copii nu se reduce strict la a vă învăța materia? Știți că ei au hobby-uri, vise? Știți că unii dintre ei au probleme acasă? Că ei sunt copii nu roboți? Știți că ei pot face cu mult mai mult decât să se comporte ca niște reportofoane?

Cu un tupeu demn de inaltimea soclului pe care dumneavoastra credeti ca stati veți spune că ăsta-i sistemul. Ei bine, nu, nu e sistemul în totalitate de vină. Eu cred că uitați de ce v-ați ales această meserie. Eu cred că uitați să împărțiți cu acesti copii minunati altceva în afară de informații rigide pe care uneori le transmiteti în funcție de starea dumneavoastră de spirit.

Daca tu, educator ce te vrei a fi respectat, ba chiar apreciat pentru ceea ce faci, lovești, și înjosești,  un copil de 5 anisori inseamna ca te uiți la acel copil ca la o bucata de carne. Acea bucata de carne din fața ta are și… suflet.

Înainte de fi profesor nu uita ca esti om ! Asta daca nu cumva titlul castigat de tine in acest sistem bolnav te face sa crezi ca trebuie sa primesti respect neconditionat.In cazul tau „Doamna” educatoare respectul pentru un simplu titlu este un respect scârbit .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.