Ei, privesc mereu spre portita… poate, poate, intram noi …

bunica_flori

Noi, plecam acolo unde ne duc pasii pentru un trai corect.In urma, ne lasam parintii traind singuri, intr-un sat indepartat, intr-o casuta frumoasa… dar pustie. Asa traiesc parintii nostrii. Ei, ne au doar pe noi, dar noi suntem departe… Chiar daca au multi nepotei, ei vin in vizita foarte rar, pentru ca traiesc departe. Ca sa mai uite de singuratate, parintii nostrii sadesc in gradina flori. Aleg pentru aceasta cel mai frumos loc din gradina, cel mai scaldat de razele soarelui, aproape de portita, ca sa fie vazut de departe. Aleg sa planteze trandafiri rosii, pentru ca atunci cand ei vor inflori, sa fie descoperiti mai usor de nepotei… de noi. Ei spera ca mireasma lor sa pluteasca departe in aer, sa ajunga la nepotei si sa le aminteasca de bunici… dar sa ajunga si la noi sa le simtim sufletul si sa ne aducem aminte sa-i vizitam cat inca ei, parintii nostrii, mai sunt in viata.
Parintii ingrijesc trandafirii in fiecare zi, le toarna apa la radacina… si privesc mereu spre portita… poate, poate intram noi, copii lor, cu nepoteii de mana… Toata gradina, si intreaga curte, miroase a trandafiri… Si timpul trece… dar mirosul nu a ajuns pana la noi… petalele trandafirilor s-au scuturat. Parintii au strans toate aceste petale si le-a pus intr-un prosop, langa icoana, in camera unde dormim noi atunci cand venim in vizita la ei, iar atunci cand noi ii vom pasi pragul, sa ne daruiasca petalele uscate de trandafiri. Parintii doresc ca noi sa stim ca in gradina lor au trait trandafirii, care ne-au asteptat… apoi incet, incet trandafirii se despart de frunzele lor verzi…
Parintii nostrii devin foarte tristi, pentru ca nu mai pot admira frumusetea trandafirilor… si pentru ca noi, copiii lor dragi nu am mai venit sa-i vizitam… Dragii nostrii parinti inca stau si privesc spre portita asteptand ca noi , impreuna cu ai nostrii copii de mana, sa venim in vizita… cat inca ei mai sunt in viata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.