Despre feminism.

Parerea mea este  ca feminismul nu inseamna autonomia si independenta femeilor, feminismul nu inseamna ca barbatul trebuie depersonificat de dragul unor concepte.

Feminism nu inseamna ca femeia trebuie sa-si submineaza barbatii din preajma. Feminism NU inseamna egalarea femeilor cu barbatii in TOT.
Astfel, femeia care respinge un barbat care-i face curte si-l injoseste declarandu-se independenta si autonoma, afirmand ca prefer pisicele, NU E o feminista, este mai degraba incarcata de frustari adunate in timp din cauza gradului mare de inaptabilitate.
Femeia care se straduieste acasa pentru a demonstra ca e gospodina si la serviciu pentru a demonstra ca e la fel de intelegenta si capabila ca si un barbat (si aici cuvantul-cheie e „a demonstra”) NU e o feminista. Femeia care isi implica partenerul in educarea copiilor si in menaj la fel de mult cum se implica si ea E o feminista.
Inca o data. Feminismul nu egaleaza femeia cu barbatul, ci doar le egaleaza drepturile. Atat drepturile legate de meserie, cariera, dar si de viata sociala.
Cel mai neplacut este ca dupa conceptul de feminism se ascund femeile complexate („eu sunt puternica, desteapta si frumoasa, iar toti barbatii niste misogini prosti”) si barbati slabi si lenesi, voi singure ati vrut drepturi egale, asa ca acum, ia-ti un job, adu bani in casa.
Indemnul meu e simplu este: fii feminist (a) daca vrei si esti de acord cu ceea ce propaga si nu te ascunde sau nu-ti ascunde slabiciunile dupa concepte (pe care nici tu nu le intelegi).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.