Logica injuraturilor …romanesti…curcubeu pe ceru’gurii !!!

Totul incepe din copilarie, cand, urmatoarele cuvinte, dupa „mama” si „tata”, sunt injuraturile, asa era atunci, pe vremea mea. daca ma uit inapoi, nu vad viata fara injuraturi.

Nu zic ca-mi plac, pur si simplu am trait printre ele, cu ele, si cum tot ce se vede se inregistreaza si se imita, „pentru c-asa fac oamenii mari”, le-am adoptat. unele intr-o masura mai mica altele….la fel.

„Pentru c-asa fac oamenii mari”…cu aceasta abordare s-au nascut multi dintre actualii fumatori,dar asta e o alta discutie

Si totusi, injuraturile…ne fac viata colorata. Cum ar fi atunci cand te lovesti rau in coltul de la mobila prin casa, sa spui doar …”ahh “ pai ai ramane cu durerea apasatoare in tine si simti ca nu esti descarcat asa ca…dupa “ahh” urmeaza cea mai racoritoare fraza cu care ne descarcam si durerea trece aproape instantaneu…

Nu poate suporta ecranul computerului cate injuraturi sunt, dar nici nu cred ca exista limba pe Pamant care se aiba un buchet mai frumos de injuraturi decat limba romana… orice poate fi batjocorit.
Multe din injuraturi sunt un fel de simbioza dintre cele lumesti si cele sfinte …chiar ma gandeam ca la cate biserici sunt in in orasul meu … daca, dupa buna traditie crestineasca, ar fi sa-mi fac cruce in dreptul fiecarei biserici intalnite…ar inseamna sa conduc cu o singura mana, si cu cealalta sa-mi fac cruce permanent.
Si totusi, romanii injura cel mai mult de „cele sfinte”. Practic auzi in majoritatea injuraturilor un inventar bine organizat a lucrurilor aflate in biserica ( altar,candela,cruce…etc ).
O alta particularitate specifica acestui gen de injuraturi este finalul. Finalul este atribuit intotdeauna mamelor …
Sistemul piramidal al injuraturilor e foarte bine pus la punct, in functie de obiectul luat in colimator iti dai seama daca ti-o furi sau nu, sau, cat de grava va fi lovitura.Oricum in momentul cand te apuci de injurat ele, injuraturile ies asa din tine ca o poveste fluviu…adica sa spunem ca te supara cineva asa tare si tu incepi sa injuri …inainte sa te enervezi daca iti spunea cineva sa spui 5 injuraturi repede ce ti vin in minte te chinuiai putin ,dar cand te enervezi este altceva,pai cand simti ca vrei sa-l injuri pe cel care ti-a creat stare de nervi simti ca injuraturile izvorasc precum fantinile arteziene…si incepi cu un intro (a se citi ceva cu bagatul) …deci incepi cu intro apoi continui cu localizarea cu precizie a zonelor anatomice bine alese si condimentezi putin cu mici anormalitati de introduceri iar apoi ajungi prin zonele bisericesti si iei la rand toata recuzita din biserica ca in final sa ajungi la origini … Viata fara injuraturi este precum campul fara ploaie,precum maimuta fara par…O adevarata simfonie de fraze…Curcubeu pe ceru’ gurii .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.