Ai bani ai vechime… ai opinie …n’ai bani taci si inghite !!

S-a votat: putem iesi la pensie la orice varsta, daca ne cumparam „vechimea”.De cateva zile am citit si nu credeam ca este adevarat…dar,Da este adevarat de acum putem sa ne cumparam “vechimea”. E clar fara de tagada ca in Romania putem cumpara aproape orice. Orice se poate vinde se cumpara, veti spune. Pana si sufletul se poate vinde diavolului, cum se intampla in Faust. Cand spunem totul e de vanzare inseamna ca pretul se poate negocia sau atinge cote suportabile, numai ca produsul sa se vanda.In cazul de fata produsul este vechimea in munca…pai daca tot se cumpara doctorate,functii,demnitati…articole denigratoare sau ode in presa de ce sa nu ne cumparam si vechimea.Cat costa vechimea?cat costa demnitatea?cat costa sa ti schimbi parerea?

Se cumpara orice, de la rinichi si plamani pana la… virginitate,vechime…caractere.

Este ca la un aprozar totul e de vanzare. Din pacate, toate acestea ajung sa fie considerate marfa. Asa e peste tot, desi in acest caz marfa nu se numeste varza, cartofi, ceapa sau conopida…se numeste viata.Vom ajunge sa asteptam Black Friday cand vom fi anuntati ca incepe reducerea… la nivelul de trai.Chiar totul are un pret in tara asta ?

Dragostea se cumpara la oferta impreuna cu pin-ul si certificat de casatorie…caracterele se cumpara si se vand…opiniile se schimba de pe o zi pe alta si toate astea daca se ofera sume cu multe zerouri la coada. Societatea actuala a fost cladita pe ideea capitalista ca cine are mai multi bani detine controlul.

Posta, transport feroviar si aerian, energie, sanatate,publicitatea din paginile ziarelor ,articole intregi de presa …orice,oricum… in toate sectoarele.

Sanatatea se cumpara,imaginea se cumpara,presa se cumpara… libertatea presei de a prezenta faptele obiectiv s-a transformat in respectarea unor contracte. Peste noapte observam schimbarea de atitudine a celor ce, nu cu mult timp in urma fusesera contra iar dimineata cand se trezesc din somn au brusc o revelatie (cu zerouri in coada desigur) si daca ieri erau contra acum acei ziaristi sunt pro…probabil si ei au cumparat ‘VECHIME”… atata timp cat se vor gasi persoane care sa sponsorizeze, o anumita parte a presei va continua sa publice informatii ce sunt in favoarea sponsorului…Se cumpara orice…

Marturisesc ca mi-a lasat un gust amar aceasta incercare a statului. Chiar totul are un pret in tara asta ? Urma pasilor lui Decebal nu ne-am vandut-o inca…sau am vandut-o si pe aceasta ??

…ai bani mananci n’ai bani nu’ti este foame… o tara in lichidare de stoc?

Un gând despre “Ai bani ai vechime… ai opinie …n’ai bani taci si inghite !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.