Suntem niște hibrizi !

Adaptam valori individualiste care contravin normelor culturii noastre colectiviste. Iar cultura noastra colectivista, ne va aminti insistent ca suntem niste inadaptati pentru ca refuzam sa facem pipi in grupuri.
Nu mai stim cine suntem si ce ne place. Nu putem impaca dorinta personala si asteptarea publicului. Ne prefacem ca mamaliga e mai gustoasa decit un foie gras, de parca asta ar fi dovada de patriotism asta.
Ne prefacem ca nu mancam decat branza de vaca romaneasca dar cand nu vede nimeni rupem raftul din supermarket unde se afla branza frantuzeasca .
Ne mandrim cand auzim ca avem zone turistice extraordinare la noi in tara dar preferam sa mergem la all inclusive in Bulgaria ca sa ne umflam burtile cu tot cu farfurie.
Cind am descoperit ca sinceritatea diminueaza din nefericire si vinovatie, am inceput a face marturisiri publice.
Am recunoscut ca avem gauri in drum . Ca suntem lenesi, ca suntem curvari. Ca ne place sa bem si ca avem burti mari. Ca nu putem parca. Ca nu stim in ce limba vorbim dupa ce stam cateva luni in strainatate . Ca nu ne place coruptia, dar ne convine sa platim mita.
Ne batem intoleranti unii cu altii. Ne privim cu ura si dezgust prin statii si ne intrecem in orgolii prin coada la supermarket cumparand produse alterate si unii, si altii.
Ma uit la colegii mei pana-n 45, inca ii tin minte din tineretile lor zbuciumate, cand urlau ca vor schimba lumea, dar lumea i-a schimbat pe ei. Revolutiile lor, s-au limitat la barfe in baruri si priviri cochete pe la festivalurile gratis. Razbat putini, selectie naturala, munceste mai mult, fa ceva. Am auzit toate astea. Ma uit la tinerii care vin dupa mine si ei vor pati la fel, intr-o zi vor obosi sa faca de dragul artei si vor incepe s-o faca de dragul banilor(daca nu cumva au inceput sa faca asta).
Marturisirile nu aduc schimbare, ci doar indica necesitatea acesteia. Sinceritatea noastra nu e decit o usurare temporara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.