Opera lui Brâncuși – Cumințenia pământului …rascumparata “ca la Radio Erevan”

O zi mohorâta în București, dimineață așteptăm în mașină ca semaforul să-și schimbe culoare ,și cum mă uit pe fereastră să-mi stea inimă …doamne a dispărut guvernul zic…si mă uit iar da ,da clădirea guvernului nu o mai văd. Panică man…ahhh dar stai că m-am liniștit ,clădirea guvernului nu se mai vede pentru că este acoperită de un cearceaf mare care ne roagă să cumpărăm operă lui Brâncuși .Păi da donăm că așa are soartă poporul asta că mereu trebuie să-și răscumpere identitatea .Da am scris bine ‘“rascumpere” …de ce am scris asta păi simplu…In 2012, după 50 de ani de aflat în proprietatea statului român, printr-o hotărire judecătorească  piesă Cumințenia Pămintului a intrat în proprietatea a două romance în varstă, amindouă mult în varstă.Nu discut decizia judecătorească dar,nici nu pot să rămân chior și surd încât să nu văd că eu că român sunt nevoit să-mi răscumpăr simbolurile ce-mi dispar prin tot felul de matrapazlîcuri .

Vreau și eu să înțeleg  ce cumpărăm ? Cumpărăm operă lui Brâncuși aflată până în 2012 în propietatea statului iar apoi câștigată în instanță în propietate privată? Păi de ce să o răscumpărăm ? Din câte știu eu la lege spune clar că Operă fiind de patrimoniu nu poate fi scoasă din tară. Oricine ar cumpăra-o, trebuie s-o lase în România. Deci nu poate fi scoasă din România. Deci dacă nu poate fi scoasă din țara, fie va fi cumpărată de un cetățean român, fie va fi cumpărată de un străin. Dar hai să zic că mă fac că nu văd că mi se cer bani iarăși că să revină în propietatea statului și că ea oricum rămâne în România și nu pleacă peste hotare așa cum mulți bat câmpii cu grație.După ce ca eu că Român plătesc pentru ceva ce oricum aveam și voi avea mai vine și domnu’ avocat să ne anunțe râzând că a negociat cu statul și negocierile au fost “ca la Radio Erevan” bah ești prost ?…da bine mă Bobitza chiar așa tu nu ești ROMÂN? Păi tu mă nefericitule nu faci parte din nația asta ?

Și uite asa…banii vor fi oricum plătiți din buget-adică din taxe și impozite. Așa că dacă va gândiți să donați pentru „Cumințenia Pământului”, trebuie să știți că de fapt plătiți să luăm înapoi ceea ce era de drept al nostru.

Dar nu mai bine D.N.A ,D.I.I.C.O.T. sau alte instituții ce se ocupă de astfel de matrapazlâcuri se gândesc să își bage nasul prin asta ! „Cumințenia Pământului” a fost restituita către 2 doamne așa zis „moștenitoare” din Franța printr-o hotărâre judecătorească profund netemeinica și ilegala(zic asta voci avocățești)-deoarece la dosar era depusă dovadă certă a sumei plătite de Statul Român fostului proprietar că și despăgubire, nefiind vorba de o confiscare …din acest motiv în prima instanță Statul a câștigat, dar la recurs s-a găsit această”soluție”

Adică-și f… și cu banii luați .

E o problemă cu care mă confrunt și mă gândesc mult la asta. Vă  rog să studiați singuri și să căutați  răspunsul.

Uite așa e soartă poporului asta …asa ajungem să ne răscumpărăm și pe noi …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.